Ξεκινά το Music of the Wine

Από την Άννα Ευθυμίου

Φωτογραφίες: Τάσος Αντωνίου

 

Πώς μπορεί να ταιριάξει η μουσική με το καλό κρασί; Υπάρχει άραγε ο ιδανικός συνδυασμός που ευφραίνει την καρδιά και χαλαρώνει τις αισθήσεις; Ναι, και αυτό έρχονται να αποδείξουν οι βραδιές “Music of the Wine” που ξεκινούν στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Κάθε Σάββατο, από 8 έως 26 Νοεμβρίου, ο executive chef του Astir Palace Resort, Στράτος Καλαθάκης, σε συνεργασία με μικρούς οινοπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα και τη γνωστή ραδιοφωνική παραγωγό Χριστίνα Γιαννοπούλου, αναλαμβάνουν να μας μυήσουν στο μαγικό κόσμο της γεύσης, του οίνου και της μουσικής. Το γευστικό αυτό ταξίδι ξεκινά το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, με πρωταγωνιστές ιδιαίτερους οίνους από τα κτήματα Μουσών και Μιχαηλίδη, οι οποίοι θα συνοδεύσουν τα πιάτα της βραδιάς. 

Οι οινοπαραγωγοί Ιορδάνης Μιχαηλίδης (αριστερά) και Στέλιος Ζαχαρίας (δεξιά)

Το κτήμα Μουσών είναι μια οικογενειακή υπόθεση για την οικογένεια Ζαχαρία, η οποία ξεκίνησε το 1946 από τον παππού Νικόλαο Ζαχαρία, στην Άσκρη Βοιωτίας. Σήμερα, τα ηνία έχει αναλάβει η τρίτη γενιά, δηλαδή ο Νίκος, ο Στέλιος και ο Παναγιώτης, δίνοντας νέα πνοή στην οικογενειακή επιχείρηση με την τεχνογνωσία και τη νεανική τους προοπτική. Αντίστοιχος δυναμισμός χαρακτηρίζει και τον Ιορδάνη Μιχαηλίδη, ο οποίος πραγματοποίησε το όραμά του για την παραγωγή ποιοτικών οίνων με σεβασμό στα χαρακτηριστικά του κρασοστάφυλου και του terroir, δημιουργώντας το 2004 το κτήμα Μιχαηλίδη, στον Άγιο Αθανάσιο, στη Δράμα. 

Τα πιάτα της πρώτης μουσικής βραδιάς “Music of the Wine” θα συνδυαστούν με επιλεγμένους οίνους από τα κτήματα Μουσών και Μιχαηλίδη. 

Η σαλάτα εποχής με μελισσόχορτο, μυρώνια και τσιπς παρμεζάνας θα συνδυαστεί με το λευκό οίνο Πύλη του κτήματος Μιχαηλίδη. 

Ο λευκός οίνος Χρυσόλιθος του κτήματος Μουσών, ο οποίος αποτελείται από τις ποικιλίες μαλαγουζιά και Chardonnay, θα συνοδεύσει το ταλαγάνι σχάρας με εσκαλόπ ντομάτας  και κονφί πορτοκαλιού. 

Το μοσχαρίσιο φιλέτο σερβιρισμένο με σάλτσα μαύρου πιπεριού, γκλασαρισμένα καροτάκια, πράσινα σπαράγγια και γκατό πατάτας θα συνδυαστεί με τον ερυθρό οίνο Πύλη του κτήματος Μιχαηλίδη και το Μούχταρο, μία σπάνια ποικιλία η οποία παράγεται μονοποικιλιακά από το κτήμα Μουσών. 

Τέλος, το τσίπουρο Ζαχαρίας του κτήματος Μουσών θα απογειώσει τη μους σοκολάτας με περιεκτικότητα σε κακάο 62% με αφρό αμυγδάλου & τρίμματα φουντουκιού. 

Οίνοι από δύο διαφορετικά οινοποιεία, με διαφορετικές προσωπικότητες, προτιμήσεις και ιστορίες θα συνδυαστούν ιδανικά με το μενού που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τη βραδιά, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει δύο νέους και πολλά υποσχόμενους Έλληνες οινοπαραγωγούς. Το κόστος είναι €42 κατ’ άτομο, συμπεριλαμβανομένων των οινικών επιλογών. 

Για πληροφορίες και κρατήσεις, καλέστε στα τηλέφωνα 210 8902000 και 2108901727.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.