Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Γαρίδες σαγανάκι με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου. Συνταγή για να φτιάξετε εύκολα ένα από τα πλέον καλοκαιρινά φαγητά στην πιο λαχταριστή του εκδοχή!
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος15 λεπτά λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Γαρίδες σαγανάκι
Servings: 4
Calories: 369θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 500 γρ. μικρές γαρίδες αποφλοιωμένες
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 250 γρ. ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
- 100 γρ. βαρελίσια φέτα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
Zεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο σε τηγάνι. Προσθέτουμε γλυκιά πάπρικα. Όταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τις αποφλοιωμένες γαρίδες. Επιλέγουμε φρέσκιες ή κατεψυγμένες που τις έχουμε αποψύξει. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αφήνουμε τις γαρίδες να σοταριστούν για ελάχιστα λεπτά.
Στη συνέχεια, θα προσθέσουμε ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη. Ανακατεύουμε καλά, να βγάλει η ντομάτα τα αρώματά της. Όταν συμπυκνωθεί η ντομάτα, προσθέτουμε βαρελίσια φέτα. Ανακατεύουμε χωρίς να λιώσουμε τη φέτα. Τέλος, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά λίγο πριν σερβίρουμε το σαγανάκι.