Κέικ μαρμπρέ σαν της μαμάς
Υπέροχη συνταγή για μαρμπρέ κέικ από τον Τάσο Αντωνίου! To αφράτο και ζουμερό μαρμπρέ κέικ είναι τέλειο για πρωινό ή τον απογευματινό καφέ σας.
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση50 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος55 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κέικ μαρμπρέ σαν της μαμάς
Servings: 8
Calories: 164θερμίδες
- 1 συσκευασία μείγμα για κέικ βανίλια Easy Bake
- 150 g. ηλιέλαιο
- 250 g. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 g. κακάο κοσκινισμένο
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το μείγμα για κέικ με το ηλιέλαιο και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βάζουμε σε ξεχωριστό μπολ μια ποσότητα από το μείγμα. Αναμειγνύουμε με κοσκινισμένο κακάο. Χτυπάμε καλά να διαλυθεί το κακάο και να ενωθεί με το μείγμα για κέικ
Τώρα βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και στη συνέχεια την αλευρώνουμε για να μην κολλήσει το κέικ στο ψήσιμο. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε αντικολλητική φόρμα. Ρίχνουμε μέσα το λευκό μείγμα για κέικ. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το μείγμα κέικ με το κακάο.
Βουτάμε ένα πιρούνι σε μπολ με ηλιέλαιο. Με το πιρούνι “διπλώνουμε” το μείγμα ώστε να αναμειχθούν τα δυο χρώματα χωρίς να ενσωματωθούν απόλυτα. Ψήνουμε για 50 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει προτού το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε σε κομμάτια.