Κορμός σοκολάτας
Εύκολο ρολό σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίο. Εντυπωσιακή συνταγή, με πολύ σοκολάτα και το πιο εύκολο ρολό παντεσπάνι. Φτιάξτε το και σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.
Προετοιμασία20 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση15 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Ρολό σοκολάτας με σαντιγί
Servings: 10
Calories: 550θερμίδες
Για το παντεσπάνι
- 6 αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
- 150 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κακάο σε σκόνη
- λίγο βούτυρο
Για τη γέμιση
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 1 κ.γλ. βανίλια σε υγρή μορφή
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Σε μπολ, χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κατόπιν κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι ή, καλύτερα, με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
Στο μίξερ χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα κακάο μας και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.
Ψήνουμε στο φούρνο, για 15-20 λεπτά περίπου, βγάζουμε το παντεσπάνι και το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το ταψί μαζί με το αντικολλητικό χαρτί, το αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα (για να το τυλίξουμε στη συνέχεια σε ρολό) και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.