Go Back
κοτόσουπα
Print Recipe
5 from 1 vote

Κοτόσουπα

Κοτόσουπα πανεύκολη από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική, ζεστή και πεντανόστιμη κοτόσουπα που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση30 λεπτά
Συνολικός χρόνος40 λεπτά
Course: Σούπες
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Κοτόσουπα
Servings: 4
Calories: 350θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1 λίτρο νερό
  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 1/3 φλιτζ. ρύζι γλασέ πλυμένο και στραγγισμένο
  • 1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πράσο καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 καρότο καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. σως σόγιας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και ατο αλατίζουμε. Όταν βράσει προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ρύζι μέχρι να βράσουν.
  • Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι το κοτόπουλο και το ρύζι να μαγειρευτούν, για περίπου 10 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τη γλυκοπατάτα, το πράσο, το καρότο και το φύλλο δάφνης στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σούπα και να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο, για 15-20 λεπτά. 
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιάτο και το ξεψαχνίζουμε. Το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη σόγια. 
  • Σερβίρουμε την κοτόσουπα σε μπολ.

Video