Μίνι σουβλάκι κοτόπουλο
Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο. Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για σπιτικά σουβλάκια κοτόπουλο με σως γιαουρτιού.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος20 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μίνι σουβλάκι κοτόπουλο
Servings: 12
Calories: 130θερμίδες
- 3 κομμάτια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 2 κρεμμύδια
- 2 ντομάτες
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. ξίδι
- Αλάτι πιπέρι
Για της σως γιαουρτιού:
- 200 γρ. γιαούρτι
- 4 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι πιπέρι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και τους βάζουμε σε μπολ. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τα μυρωδικά μέχρι να πολτοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τη σάλτσα στο κοτόπουλο. Αφήνουμε στο ψυγείο τo λιγότερο για 2 ώρες (12 ώρες είναι το ιδανικό).
Περναμε σε κάθε καλαμάκι 4-5 κομμάτια κοτόπουλου. Ψήνουμε γύρω στα 5 λεπτά από κάθε πλευρά, για να μείνουν ζουμερά.
Ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού:
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι σε μπολ. Συνοδεύουμε τα σουβλάκια με τη σως.