Πίτσα γλυκιά με σοκολάτα
Πίτσα γλυκιά με σοκολάτα. Υπεροχη συνταγη.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος30 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Πίτσα γλυκιά με σοκολάτα
Servings: 8
Calories: 432θερμίδες
- 1 δόση ζύμη για πίτσα
- 250 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 100 γρ. μασκαρπόνε
Ακολουθούμε τη βασική συνταγή για σπιτική πίτσα
Τοποθετούμε την πίτσα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230οC για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο και απλώνουμε με κουτάλι την πραλίνα φουντουκιού. Τοποθετούμε σποραδικά κουταλιά κουταλιά το μασκαρπόνε στην επιφάνεια της πίτσας. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.
Tip
Αντί για ανοιχτή πίτσα, μπορείτε να φτιάξετε καλτσόνε με γέμιση σοκολάτας και μασκαρπόνε, δηλαδή σκεπαστή πίτσα. Απλώς υπέροχο!