Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού
Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα δροσερό και θρεπτικό σνακ που μπορείς να ετοιμάσεις στο τσακ μπαμ με ό,τι έχεις στο ψυγείο σου. Δες πώς μπορείς να φτιάξεις παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με ελάχιστα υλικά!
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
Αναμονή3 ώρες ώρες
Συνολικός χρόνος3 ώρες ώρες 5 λεπτά λεπτά
Course: Σνακ
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού
Servings: 4
Calories: 80θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη ή μέλι
- 50 γρ. μύρτιλα
- 50 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 30 γρ. φραγκοστάφυλα
Σε ορθογώνιο ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα ώστε να καλύψει τη βάση και τα τοιχώματα του σκεύους.
Αναμεινύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και δημιουργούμε μια στρώση γιαουρτιού στο ταψάκι. Ισιώνουμε με τη μαρίζ. Γαρνίρουμε από πάνω με μύρτιλα, ψιλοκομμένα αμύγδαλα και φραγκοστάφυλλα.
Βάζουμε το ταψάκι στην κατάψυξη για 2-3 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά. Στη συνέχεια κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ανομοιόμορφες μπάρες. Σερβίρουμε τις παγωμένες μπάρες γιαουρτιού αμέσως.