Παγωτό σοκολάτα bueno
Παγωτό bueno από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για λαχταριστό και πολύ νόστιμο παγωτό μπουένο με μόλις τέσσερα υλικά που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
ANAMONH8 ώρες ώρες
Συνολικός χρόνος8 ώρες ώρες 10 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Παγωτό bueno
Calories: 210θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου
- 120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 6 Kinder Bueno κομμένα σε κομμάτια
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα με πραλίνα φουντουκιού. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να δέσουν τα υλικά και να έχουμε πλούσιο ομοιογενές μείγμα. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρουμε τη σαντιγί σταδιακά στο μείγμα πραλίνας και διπλώνουμε απαλά το μείγμα με τη μαρίζ.
Προσθέτουμε τα κομμάτια bueno στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ, να πάνε παντού. Μεταφέρουμε το μείγμα σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Ισιώνουμε την επιφάνεια του με τη μαρίζ. Γαρνίρουμε από πάνω με κομμάτια bueno αν θέλουμε. Καλύπτουμε με το καπάκι και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 6-8 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.