Πανεύκολη τάρτα με λαχανικά & μανιτάρια
Πανεύκολα και λαχταριστά ταρτάκια σφολιάτας με λαχανικά και μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου. Προσθέστε τα υλικά της προτίμησής σας και απογειώστε τη συνταγή.
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Πανεύκολη τάρτα με λαχανικά
Servings: 4
Calories: 401θερμίδες
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 αυγό ελαφώς χτυπημένο
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. σπανάκι
- 200 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 200 γρ. ντοματίνια
- 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε 8 ίσα μακρόστενα μπαστουνάκια. Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση για να σχηματίσουμε 16 μπαστουνάκια. Κόβουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας σε 4 τετράγωνα κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Στις τέσσερις γωνίες του κάθε κομματιού ακουμπάμε από πάνω από ένα μακρόστενο μπαστουνάκι σφολιάτας, καλύπτοντας τις γωνίες. Αλείφουμε τις γωνίες με λίγο χτυπημένο αυγό και αφήνουμε τα ταρτάκια στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Βάζουμε μέσα το σπανάκι, το οποίο έχουμε ξεπλύνει καλά, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια, για 1 λεπτό.
Κατόπιν αποσύρουμε από την φωτιά.
Στα τετράγωνα φύλλα σφολιάτας τοποθετούμε μία στρώση από σπανάκι, μανιτάρια, ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν τα ταρτάκια και να φουσκώσει το φύλλο.