Go Back
Πατάτες με αυγά στο τηγάνι
Print Recipe
5 from 1 vote

Πατάτες με αυγά στο τηγάνι

Πατάτες με αυγά στο τηγάνι, το απόλυτο comfort food! Ιδανική συνταγή για όσους αναζητούν ένα εύκολο και απόλυτα γευστικό μεζέ. Συνοδεύουμε με τριμμένη φέτα για ακόμη πιο λαχταριστό αποτέλεσμα.
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά
Συνολικός χρόνος30 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Πατάτες με αυγά στο τηγάνι
Servings: 2
Calories: 450θερμίδες

Ingredients

  • 4 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 4 αυγά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. τριμμένη φέτα

Instructions

  • Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν κάψει καλά τηγανίζουμε τις πατάτες σε δόσεις, προσέχοντας να μη γεμίσουμε υπερβολικά το τηγάνι με πατάτες. Λίγο πριν ετοιμαστεί η τελευταία δόση με πατάτες, τηγανίζουμε τα αυγά. Σε ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Όταν κάψει καλά σπάμε μέσα τα αυγά. Αφήνουμε να τηγανιστούν για 6-7 λεπτά. Με κουτάλι ρίχνουμε καυτό ελαιόλαδο από το τηγάνι στους κρόκους ανάλογα πόσο σφιχτά τα θέλουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να καλύψουμε το τηγάνι με ένα καπάκι για να τηγανιστούν ομοιόμορφα τα αυγά. Σερβίρουμε τις πατάτες σε πιάτο και καλύπτουμε από πάνω με τα αυγά ρίχνοντάς τα απευθείας από το τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με τριμμένη φέτα.