8μικρά χωριάτικα λουκάνικαή 4 μεγάλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
4κ.σ. ελαιόλαδο
2ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1σκελίδα σκόρδο
300γραμμ. χοντρές φακές
2καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
1κ.σ. ξίδι από κρασί
1συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
1κ.γλ. πελτέ ντομάτας
1δαφνόφυλλο
1κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Instructions
Βράζουμε τις φακές για 5΄ και τις στραγγίζουμε. Πετάμε το νερό. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα ολόκληρα γύρω γύρω για 5΄-6΄. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να γίνουν διάφανα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο, τις φακές και τις πιπερίτσες. Ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το ξίδι.
Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και τις ντομάτες. Τέλος συμπληρώνουμε ζεστό νερό, να εξέχει 3-4 εκ. πάνω από την επιφάνεια των υλικών. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να χυλώσουν οι φακές και σχεδόν να απορροφήσουν όλα τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.