Go Back
μαρμελαδα καρπουζι
Print Recipe
5 from 1 vote

Mαρμελάδα καρπούζι

Μαρμελάδα καρπούζι από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτή η συνταγή για μαρμελάδα κρύβει μέσα της όλη τη γεύση και το άρωμα του καλοκαιριού.
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά
Συνολικός χρόνος30 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Mαρμελάδα καρπούζι
Servings: 6
Θερμίδες: 766θερμίδες

Ingredients

  • 6 κούπες καρπούζι ψίχα, χωρίς κουκούτσια
  • 5 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χυμό λεμόνι
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 25 γρ. τζίντζερ
  • αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 80 γρ. πηκτίνη

Instructions

  • Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του,και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή (τραγανό αλλά να λιώνει στο στόμα), ρίχνουμε την πηκτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα.
  • Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.