Mαρμελάδα καρπούζι
Μαρμελάδα καρπούζι από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτή η συνταγή για μαρμελάδα κρύβει μέσα της όλη τη γεύση και το άρωμα του καλοκαιριού.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος30 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Mαρμελάδα καρπούζι
Servings: 6
Θερμίδες: 766θερμίδες
- 6 κούπες καρπούζι ψίχα, χωρίς κουκούτσια
- 5 κούπες ζάχαρη
- 1/2 κούπα χυμό λεμόνι
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 25 γρ. τζίντζερ
- αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 κλωνάρι βανίλια
- 80 γρ. πηκτίνη
Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του,και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή (τραγανό αλλά να λιώνει στο στόμα), ρίχνουμε την πηκτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα.
Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.