Mαρμελάδα καρπούζι

μαρμελαδα καρπουζι

Mαρμελάδα καρπούζι. Εύκολη και γρήγορη συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου. 

μαρμελαδα καρπουζι
Εκτύπωση

Mαρμελάδα καρπούζι

Μαρμελάδα καρπούζι από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτή η συνταγή για μαρμελάδα κρύβει μέσα της όλη τη γεύση και το άρωμα του καλοκαιριού.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Mαρμελάδα καρπούζι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 766θερμίδες

Υλικά

  • 6 κούπες καρπούζι ψίχα, χωρίς κουκούτσια
  • 5 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χυμό λεμόνι
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 25 γρ. τζίντζερ
  • αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 80 γρ. πηκτίνη

Εκτέλεση

  • Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του,και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή (τραγανό αλλά να λιώνει στο στόμα), ρίχνουμε την πηκτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα.
  • Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή