Mαρμελάδα καρπούζι

μαρμελαδα καρπουζι

Mαρμελάδα καρπούζι

Μαρμελάδα καρπούζι από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτή η συνταγή για μαρμελάδα κρύβει μέσα της όλη τη γεύση και το άρωμα του καλοκαιριού.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Total Time30 λεπτά
Calories: 766θερμίδες

Ingredients

  • 6 κούπες καρπούζι ψίχα, χωρίς κουκούτσια
  • 5 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χυμό λεμόνι
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 25 γρ. τζίντζερ
  • αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 80 γρ. πηκτίνη

Instructions

  • Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του,και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή (τραγανό αλλά να λιώνει στο στόμα), ρίχνουμε την πηκτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα.
  • Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.