Αλμυρά μάφινς με κολοκύθα
Αλμυρά μάφινς με κολοκύθα. Το καλυτερο σνακ για τους μικρους μας φιλους
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση40 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος50 λεπτά λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Αλμυρά μάφινς με κολοκύθα
Servings: 12
Calories: 258θερμίδες
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε μέσα τακυβάκια της ψημένης κολοκύθας, τη λιαστή ντομάτα, πασπαλίζουμε με θυμάρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα για muffin. Χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ τη μαργαρίνη ή το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμετο γιαούρτι και σταδιακά τα αβγά. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ όταν γίνει αφράτο και ομοιογενές το μείγμα.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το θυμάρι και την μαντζουράνα και το ρίχνουμεβροχηδόν στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας με σπάτουλα. Μετά προσθέτουμε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα,το μείγμα της κολοκύθας, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και τέλος τη φέτα χοντροσπασμένη. Ανακατεύουμε μέχρι ναγίνει ομοιογενές το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει. Ψήνουμε στον φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί το εσωτερικό. Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα κι αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.