Αλμυρά μάφινς με κολοκύθα

Αλμυρά μάφινς με κολοκύθα

Υλικά

Συνταγή & φωτογραφία: Γαβριήλ Νικολαΐδης, Cool Artisan


1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. κόκκινη κολοκύθα, ψημένη στον φούρνο μέχρι να μαλακώσει και κομμένη σε κυβάκια
5-6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι
6 αυγά
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό ή φρέσκο 
1 ½ κουτ. σούπας μαντζουράνα ξερή
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1 φλιτζάνι φέτα, σε τρίμματα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε μέσα τακυβάκια της ψημένης κολοκύθας, τη λιαστή ντομάτα, πασπαλίζουμε με θυμάρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα για muffin.  Χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ τη μαργαρίνη ή το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμετο γιαούρτι και σταδιακά τα αβγά. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ όταν γίνει αφράτο και ομοιογενές το μείγμα.  

Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το θυμάρι και την μαντζουράνα και το ρίχνουμεβροχηδόν στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας με σπάτουλα. Μετά προσθέτουμε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα,το μείγμα της κολοκύθας, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και τέλος τη φέτα χοντροσπασμένη. Ανακατεύουμε μέχρι ναγίνει ομοιογενές το μείγμα.  

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει. Ψήνουμε στον φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί το εσωτερικό.  Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα κι αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

 

Για 12 μάφινς

https://www.mamapeinao.gr/almura-mafins-me-kolokutha/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.