Ανοιξιάτικες φράουλες με μασκαρπόνε από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε αυτό το δροσερό γλυκό με ανοιξιάτικες φράουλες και πλούσια κρέμα από μασκαρπόνε. Σε αυτή τη συνταγή ταιριάζει πολύ μπαλσάμικο ξύδι.
Προετοιμασία40 λεπτάλεπτά
Συνολικός χρόνος40 λεπτάλεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Ανοιξιάτικες φράουλες με κρέμα μασκαρπόνε
Servings: 4
Calories: 230θερμίδες
Ingredients
500γρ. φράουλες ώριμες και σφιχτές
1/2φλιτζ ζάχαρη
2κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
250γρ. μασκαρπόνε ή κρεμώδες ανθότυρο
2κ.σ. ζάχαρη άχνη
1κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Instructions
Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε στη μέση. Τις βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τις περιχύνουμε με το μπαλσάμικο ξύδι. Καλύπτουμε τα μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τις φράουλες στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα υγρά τους. Κατόπιν, σε μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Βγάζουμε τις φράουλες από το ψυγείο και τις ισομοιράζουμε σε ποτηράκια. Γαρνίρουμε με την κρέμα μασκαρπόνε και σερβίρουμε αμέσως.