Εκτύπωση
Ανοιξιάτικες φράουλες με κρέμα μασκαρπόνε
Ανοιξιάτικες φράουλες με μασκαρπόνε από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε αυτό το δροσερό γλυκό με ανοιξιάτικες φράουλες και πλούσια κρέμα από μασκαρπόνε. Σε αυτή τη συνταγή ταιριάζει πολύ μπαλσάμικο ξύδι.
Μερίδες 4
Θερμίδες 230θερμίδες
Υλικά
- 500 γρ. φράουλες ώριμες και σφιχτές
- 1/2 φλιτζ ζάχαρη
- 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 250 γρ. μασκαρπόνε ή κρεμώδες ανθότυρο
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε στη μέση. Τις βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τις περιχύνουμε με το μπαλσάμικο ξύδι. Καλύπτουμε τα μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τις φράουλες στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα υγρά τους. Κατόπιν, σε μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Βγάζουμε τις φράουλες από το ψυγείο και τις ισομοιράζουμε σε ποτηράκια. Γαρνίρουμε με την κρέμα μασκαρπόνε και σερβίρουμε αμέσως.
Tips
Φωτο: driftlessappetite.com
Δείτε επίσης
Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ
Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
ποσο ζαχαρι αχνη βαζουμε στο μασκαρπονε
φανταστικη συνταγη1!