ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΑνοιξιάτικες φράουλες με κρέμα μασκαρπόνε

Ανοιξιάτικες φράουλες με κρέμα μασκαρπόνε

Ανοιξιάτικες φράουλες με κρέμα μασκαρπόνε
Εκτύπωση

Ανοιξιάτικες φράουλες με κρέμα μασκαρπόνε

Ανοιξιάτικες φράουλες με μασκαρπόνε από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε αυτό το δροσερό γλυκό με ανοιξιάτικες φράουλες και πλούσια κρέμα από μασκαρπόνε. Σε αυτή τη συνταγή ταιριάζει πολύ μπαλσάμικο ξύδι.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Ανοιξιάτικες φράουλες με κρέμα μασκαρπόνε
Προετοιμασία 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 230θερμίδες

Υλικά

  • 500 γρ. φράουλες ώριμες και σφιχτές
  • 1/2 φλιτζ ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 250 γρ. μασκαρπόνε ή κρεμώδες ανθότυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε στη μέση. Τις βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τις περιχύνουμε με το μπαλσάμικο ξύδι. Καλύπτουμε τα μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τις φράουλες στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα υγρά τους. Κατόπιν, σε μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Βγάζουμε τις φράουλες από το ψυγείο και τις ισομοιράζουμε σε ποτηράκια. Γαρνίρουμε με την κρέμα μασκαρπόνε και σερβίρουμε αμέσως.

Tips

Φωτο: driftlessappetite.com

Δείτε επίσης

Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ginger lavender swizzle

Ginger lavender swizzle από τον mixologist Mario Basso!

Πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι

Πορτοκαλόπιτα που μοσχοβολά εσπεριδοειδή! Αφράτη, γευστική, πεντανόστιμη συνταγή για το αγαπημένο μας γλυκό. Αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι κόλλημμα.

Μαρμελάδα φράουλα και μήλο

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλα και μήλο!

Περισσότερα άρθρα

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια;

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια ανάλογα με την ποικιλία τους;

To μενού του Δεκαπενταύγουστου

Πλούσιες συνταγές για το μενού του Δεκαπενταύγουστου. Παραδοσιακά φαγητά για να ετοιμάσετε ένα αξέχαστο τραπέζι με πεντανόστιμες σπιτικές δημιουργίες για τον Δεκαπενταύγουστο!

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τη σχάρα της ψησταριάς;

Μάθετε μυστικά για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τη σχάρα από λίπη και υπολείμματα τροφών.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ