Ανοιξιάτικες φράουλες με κρέμα μασκαρπόνε

Ανοιξιάτικες φράουλες με κρέμα μασκαρπόνε
Ανοιξιάτικες φράουλες με κρέμα μασκαρπόνε

Χρόνος προετοιμασίας: 40 minutes

Συνολικός χρόνος: 40 minutes

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 230

Ανοιξιάτικες φράουλες με κρέμα μασκαρπόνε

Ανοιξιάτικες φράουλες με μασκαρπόνε από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε αυτό το δροσερό γλυκό με ανοιξιάτικες φράουλες και πλούσια κρέμα από μασκαρπόνε. Σε αυτή τη συνταγή ταιριάζει πολύ μπαλσάμικο ξύδι.

Υλικά

500 γρ. φράουλες ώριμες και σφιχτές
1/2 φλιτζ ζάχαρη
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
250 γρ. μασκαρπόνε ή κρεμώδες ανθότυρο
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε στη μέση. Τις βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τις περιχύνουμε με το μπαλσάμικο ξύδι. Καλύπτουμε τα μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τις φράουλες στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα υγρά τους. Κατόπιν, σε μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Βγάζουμε τις φράουλες από το ψυγείο και τις ισομοιράζουμε σε ποτηράκια. Γαρνίρουμε με την κρέμα μασκαρπόνε και σερβίρουμε αμέσως.

 

Φωτο: driftlessappetite.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.