Γιορτινή σάλτσα cranberry για κρεατικά
Γιορτινή σάλτσα cranberry για κρεατικά και τυριά! Φτιάξτε αυτή τη γευστική γλυκόξινη σάλτσα για να τη σερβίρετε στο τραπέζι της γιορτής.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος10 λεπτά λεπτά
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σάλτσα cranberry
Servings: 8
Calories: 95θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου
- 150 g. αποξηραμένα cranberries
- 150 ml χυμός πορτοκαλιού
- 30 ml κονιάκ
- 70 g. ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 πρέζα αλάτι
Ψιλοκόβουμε τα cranberries. Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό φρέσκου πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε ζάχαρη και ακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Αφήνουμε τη σως να σιγοβράσει μέχρι να δέσουν τα υγρά. Λίγο πριν το τέλος του βρασμού προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού. Αλατίζουμε.
Σερβίρουμε τη σάλτσα σε μπολ. Η σάλτσα cranberry συνοδεύει υπέροχα το γιορτινό χοιρινό, τη γαλοπούλα αλλά και ένα πλατώ τυριών.