Σάλτσα cranberry για κρεατικά και τυριά

Γιορτινή σάλτσα cranberry για κρεατικά και τυριά! Φτιάξτε αυτή τη γευστική γλυκόξινη σάλτσα για να τη σερβίρετε στο τραπέζι της γιορτής.

Εκτύπωση

Γιορτινή σάλτσα cranberry για κρεατικά

Γιορτινή σάλτσα cranberry για κρεατικά και τυριά! Φτιάξτε αυτή τη γευστική γλυκόξινη σάλτσα για να τη σερβίρετε στο τραπέζι της γιορτής.
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σάλτσα cranberry
Προετοιμασία 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 10 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 95θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 150 g. αποξηραμένα cranberries
  • 150 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 30 ml κονιάκ
  • 70 g. ζάχαρη
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τα cranberries. Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό φρέσκου πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε ζάχαρη και ακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Αφήνουμε τη σως να σιγοβράσει μέχρι να δέσουν τα υγρά. Λίγο πριν το τέλος του βρασμού προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού. Αλατίζουμε.
  • Σερβίρουμε τη σάλτσα σε μπολ. Η σάλτσα cranberry συνοδεύει υπέροχα το γιορτινό χοιρινό, τη γαλοπούλα αλλά και ένα πλατώ τυριών.

Βίντεο συνταγής

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή