Γιορτινή σάλτσα cranberry για κρεατικά και τυριά! Φτιάξτε αυτή τη γευστική γλυκόξινη σάλτσα για να τη σερβίρετε στο τραπέζι της γιορτής.
Εκτύπωση
Γιορτινή σάλτσα cranberry για κρεατικά
Γιορτινή σάλτσα cranberry για κρεατικά και τυριά! Φτιάξτε αυτή τη γευστική γλυκόξινη σάλτσα για να τη σερβίρετε στο τραπέζι της γιορτής.
Μερίδες 8
Θερμίδες 95θερμίδες
Υλικά
- 150 g. αποξηραμένα cranberries
- 150 ml χυμός πορτοκαλιού
- 30 ml κονιάκ
- 70 g. ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα cranberries. Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό φρέσκου πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε ζάχαρη και ακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Αφήνουμε τη σως να σιγοβράσει μέχρι να δέσουν τα υγρά. Λίγο πριν το τέλος του βρασμού προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού. Αλατίζουμε.
- Σερβίρουμε τη σάλτσα σε μπολ. Η σάλτσα cranberry συνοδεύει υπέροχα το γιορτινό χοιρινό, τη γαλοπούλα αλλά και ένα πλατώ τυριών.
Πολύ πολύ πολύ καλή σάλτσα!
ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ !!!