Κέικ με ανανά και νεκταρίνια
Κέικ με ανανά και νεκταρίνια από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα εύκολο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο που θα λατρέψετε. Ο ανανάς δίνει το πιο ζουμερό κέικ, ενώ μπορείτε να αντικαταστήσετε τα νεκταρίνια με ροδάκινα.
Προετοιμασία25 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση40 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος1 ώρα ώρα 5 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κέικ με ανανά και νεκταρίνια
Servings: 8
Θερμίδες: 283θερμίδες
- 1/2 φλιτζ. αραβοσιτέλαιο
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
- 3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 300 γρ. ανανάς από κονσέρβα πολτοποιημένος
- 2 νεκταρίνια ή ροδάκινα τριμμένα στον τρίφτη
- 1 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Στο μπλέντερ χτυπάμε το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν οι κόκκοι της ζάχαρης. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Βάζουμε το μείγμα στερεών υλικών στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το μείγμα λαδιού και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό ανανά και τα νεκταρίνια ανακατεύοντας ελαφρώς.
Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.