Κέικ με ανανά και νεκταρίνια

Κέικ με ανανά και νεκταρίνια

Χρόνος προετοιμασίας: 25 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 40 minutes

Μερίδες: 8

Υλικά

Συνταγή & φωτογραφία: Αθηνά Πάνου, Sugarbuzz.gr



225g. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50g. φουντούκια σε σκόνη
40g. ινδοκάρυδο
90g. ζάχαρη άχνη 
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. τζίντζερ
2 αυγά
3 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
350g. ανανάς από κονσέρβα
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
2 νεκταρίνια λευκόσαρκα, όχι πολύ άγουρα
Για το γλάσο:

100g. τυρί κρέμα light
2 κ.γ. άχνη
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Στο μπλέντερ χτυπάμε το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν οι κόκκοι της ζάχαρης. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Βάζουμε το μείγμα στερεών υλικών στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το μείγμα λαδιού και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό ανανά και τα νεκταρίνια ανακατεύοντας ελαφρώς.

Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

 

https://www.mamapeinao.gr/keik-me-anana-kai-nektarinia/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.