Καβουροσαλάτα σε σάντουιτς
Ελαφριά και δροσερή καβουροσαλάτα σε σάντουιτς από τον Τάσο Αντωνίου. Μια νηστίσιμη συνταγή για καβουροσαλάτα που θα λατρέψετε.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος20 λεπτά λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Καβουροσαλάτα σε σάντουιτς
Servings: 3
Calories: 317θερμίδες
- 250 γρ. καβουρόψιχα μαγειρεμένη
- 2 σέλερι ψιλοκομμένα
- 1 ξινόμηλο ψιλοκομμένο
- 2 λάιμ τον χυμό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 ραπανάκια σε φέτες
- 1 αγγούρι σε φέτες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 6 φέτες ψωμί σικάλεως πάχους 2 εκ.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ψωμί σε μεγάλο μπολ. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να δέσουν οι γεύσεις.
Ετοιμάζουμε τα φρυγανισμένα ψωμιά: στρώνουμε τις φέτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ για 5-6 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρουμε πάνω τους την καβουροσαλάτα και καλύπτουμε από πάνω με άλλη μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί.