Καλαμάρια τουρσί
Καλαμάρια τουρσί. Αγαπημενος μεζες. Όταν πρόκειται να τα σερβίρετε, στραγγίστε τα καλα και ριξτε απο πανω ενα καλο ελαιόλαδο και μπολικη αγρια ρίγανη.
Προετοιμασία30 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος30 λεπτά λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Καλαμάρια τουρσί
Servings: 4
Θερμίδες: 150θερμίδες
- 4 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3/4 φλιτζ. ξίδι
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 4-5 κόκκους πιπέρι
- 1 δαφνόφυλλο αλάτι
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα καλαμάρια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30΄, σκεπασμένα με το καπάκι.
Τα στραγγίζουμε, κρατάμε το ζουμί για να φτιάξουμε πιλάφι και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Ξαναβάζουμε τα καλαμάρια στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μπαχάρι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και αλάτι. Σιγοβράζουμε για 5΄. Μεταφέρουμε τα καλαμάρια με τα υγρά τους σε μπολ και τα παγώνουμε. Σερβίρονται κρύα.