Καλαμάρια τουρσί

Καλαμάρια τουρσί συνταγή
Καλαμάρια τουρσί συνταγή
Εκτύπωση

Καλαμάρια τουρσί

Καλαμάρια τουρσί. Αγαπημενος μεζες. Όταν πρόκειται να τα σερβίρετε, στραγγίστε τα καλα και ριξτε απο πανω ενα καλο ελαιόλαδο και μπολικη αγρια ρίγανη.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Καλαμάρια τουρσί
Προετοιμασία 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 150θερμίδες

Υλικά

  • 4 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζ. ξίδι
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 4-5 κόκκους πιπέρι
  • 1 δαφνόφυλλο αλάτι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε τα καλαμάρια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30΄, σκεπασμένα με το καπάκι.
  • Τα στραγγίζουμε, κρατάμε το ζουμί για να φτιάξουμε πιλάφι και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Ξαναβάζουμε τα καλαμάρια στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μπαχάρι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και αλάτι. Σιγοβράζουμε για 5΄. Μεταφέρουμε τα καλαμάρια με τα υγρά τους σε μπολ και τα παγώνουμε. Σερβίρονται κρύα.

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Πεντανόστιμη συνταγή για αφράτο κεικ εδώ

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή