Καλαμάρια τουρσί

Καλαμάρια τουρσί συνταγή
Καλαμάρια τουρσί συνταγή

Καλαμάρια τουρσί

Καλαμάρια τουρσί. Αγαπημενος μεζες. Όταν πρόκειται να τα σερβίρετε, στραγγίστε τα καλα και ριξτε απο πανω ενα καλο ελαιόλαδο και μπολικη αγρια ρίγανη.
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 30 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Ορεκτικά
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 150 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 4 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζ. ξίδι
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 4-5 κόκκους πιπέρι
  • 1 δαφνόφυλλο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε τα καλαμάρια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30΄, σκεπασμένα με το καπάκι.
  • Τα στραγγίζουμε, κρατάμε το ζουμί για να φτιάξουμε πιλάφι και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Ξαναβάζουμε τα καλαμάρια στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μπαχάρι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και αλάτι. Σιγοβράζουμε για 5΄. Μεταφέρουμε τα καλαμάρια με τα υγρά τους σε μπολ και τα παγώνουμε. Σερβίρονται κρύα.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Καλαμάρια τουρσί

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Πεντανόστιμη συνταγή για αφράτο κεικ εδώ

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.