Εκτύπωση
Καλαμάρια τουρσί
Καλαμάρια τουρσί. Αγαπημενος μεζες. Όταν πρόκειται να τα σερβίρετε, στραγγίστε τα καλα και ριξτε απο πανω ενα καλο ελαιόλαδο και μπολικη αγρια ρίγανη.
Μερίδες 4
Θερμίδες 150θερμίδες
Υλικά
- 4 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3/4 φλιτζ. ξίδι
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 4-5 κόκκους πιπέρι
- 1 δαφνόφυλλο αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στραγγίζουμε τα καλαμάρια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30΄, σκεπασμένα με το καπάκι.
- Τα στραγγίζουμε, κρατάμε το ζουμί για να φτιάξουμε πιλάφι και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Ξαναβάζουμε τα καλαμάρια στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μπαχάρι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και αλάτι. Σιγοβράζουμε για 5΄. Μεταφέρουμε τα καλαμάρια με τα υγρά τους σε μπολ και τα παγώνουμε. Σερβίρονται κρύα.
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Πεντανόστιμη συνταγή για αφράτο κεικ εδώ
πεντανόστιμη συνταγή