fbpx

Καλαμάρια τουρσί

Καλαμάρια τουρσί συνταγή
Καλαμάρια τουρσί συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Καλαμάρια τουρσί

Καλαμάρια τουρσί. Αγαπημενος μεζες. Όταν πρόκειται να τα σερβίρετε, στραγγίστε τα καλα και ριξτε απο πανω ενα καλο ελαιόλαδο και μπολικη αγρια ρίγανη.
Prep Time30 λεπτά
Total Time30 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Καλαμάρια τουρσί
Servings: 4
Calories: 150θερμίδες

Ingredients

  • 4 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζ. ξίδι
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 4-5 κόκκους πιπέρι
  • 1 δαφνόφυλλο αλάτι

Instructions

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε τα καλαμάρια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30΄, σκεπασμένα με το καπάκι.
  • Τα στραγγίζουμε, κρατάμε το ζουμί για να φτιάξουμε πιλάφι και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Ξαναβάζουμε τα καλαμάρια στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μπαχάρι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και αλάτι. Σιγοβράζουμε για 5΄. Μεταφέρουμε τα καλαμάρια με τα υγρά τους σε μπολ και τα παγώνουμε. Σερβίρονται κρύα.

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Πεντανόστιμη συνταγή για αφράτο κεικ εδώ

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.