Καλοκαιρινή μακαρονάδα με λαχανικά
Καλοκαιρινή μακαρονάδα με λαχανικά. Μια συνταγή για μακαρονάδα που μοσχομυρίζει καλοκαίρι! Αν δεν βρείτε ξινομυζήθρα, αντικαταστήστε τη με κάποιο μαλακό τυρί με λίγα λιπαρά όπως τσαλαφούτι.
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση30 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Καλοκαιρινή μακαρονάδα με λαχανικά
Servings: 5
Calories: 450θερμίδες
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 500 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 250 γρ. ξινομυζήθρα
Σε κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά να μαραθούν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Κατόπιν προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το δυόσμο.
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Χωρίς να τα σουρώσουμε, τα μεταφέρυομε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά όλα μαζί. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως και πασπαλίζουμε με ξινομυζήθρα (προαιρετικά).