Καλοκαιρινή μακαρονάδα

Καλοκαιρινή μακαρονάδα
Καλοκαιρινή μακαρονάδα

Χρόνος προετοιμασίας: 5 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 30 minutes

Συνολικός χρόνος: 35 minutes

Μερίδες: 5

Θερμίδες: 450

Καλοκαιρινή μακαρονάδα

Μια συνταγή για μακαρονάδα που μοσχομυρίζει καλοκαίρι! Αν δεν βρείτε ξινομυζήθρα, αντικαταστήστε τη με κάποιο μαλακό τυρί με λίγα λιπαρά όπως τσαλαφούτι.

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ. ξινομυζήθρα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά να μαραθούν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Κατόπιν προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το δυόσμο. 

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Χωρίς να τα σουρώσουμε, τα μεταφέρυομε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά όλα μαζί. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως και πασπαλίζουμε με ξινομυζήθρα (προαιρετικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.