Κοτόπουλο με αρακά
Κοτόπουλο με αρακά από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη συνταγή για πεντανόστιμο φαγητό με κοτόπουλο και αρακά στον φούρνο, ιδανικό για όλη την οικογένεια!
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση30 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος45 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Κοτόπουλο με αρακά
Servings: 4
Calories: 451θερμίδες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 κιλό αρακάς κατεψυγμένος
- 1 και 1/2 φλιτζ. ζωμός κότας ζεστός
- 2 φλιτζ. κοτόπουλο
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάτουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον αρακά, τον ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 5-10 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό. Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας παράλληλα με σύρμα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον άνηθο. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με αρακά σε πιάτα.