Κοτόπουλο με αρακά

κοτόπουλο με αρακά συνταγή
Κοτόπουλο με αρακά
Προετοιμασία
15 λεπτά
Εκτέλεση
30 λεπτά
Συν. Χρόνος
45 λεπτά
 
Κοτόπουλο με αρακά από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη συνταγή για πεντανόστιμο φαγητό με κοτόπουλο και αρακά στον φούρνο, ιδανικό για όλη την οικογένεια!
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 451 θερμίδες
Υλικά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κιλό αρακάς κατεψυγμένος
  • 1 και 1/2 φλιτζ. ζωμός κότας ζεστός
  • 2 φλιτζ. κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάτουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον αρακά, τον ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 5-10 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό. Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας παράλληλα με σύρμα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον άνηθο. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με αρακά σε πιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.