Κοτόπουλο στη λαδόκολλα του Τάσου
Κοτόπουλο στη λαδόκολλα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ζουμερό, νόστιμο κοτόπουλο με λαχανικά και σάλτσα μουστάρδας.
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση1 ώρα ώρα
Συνολικός χρόνος1 ώρα ώρα 15 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κοτόπουλο στη λαδόκολλα του Τάσου
Servings: 4
Calories: 300θερμίδες
- 2 κιλά κοτόπουλο κομμένο σε 4 μερίδες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 1 ντομάτα μεγάλη κομμένη στα τέσσερα
- 2 σκόρδο λιωμένες
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζ. κρασί λευκό
- 1 κ.γλ. δεντρολίβανο φρέσκο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μεγάλο μπολ αναμειγύουμε το κοτόπουλο, τα κομμένα λαχανικά, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κρασί, τα φρέσκα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Απλώνουμε 4 λαδόκολλες στον πάγκο μας και ισομοιράζουμε το μείγμα καοτόπουλου-λαχανικών. Πιάνοντας τις άκρες της λαδόκολλας διαγώνια, την κλείνουμε σε πουγκί και το δένουμε με σπάγκο. Τοποθετούμε τα πουγκιά σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα. Κρατάμε το πουγκί πάνω από βαθύ πιάτο και σκίζουμε με μαχαίρι τη βάση του. Αδειάζουμε το περιεχόμενο στο πιάτο. Σερβίρουμε με σαλάτα.