ΑρχικήΣυνταγέςΚοτόπουλοΚοτόπουλο στη λαδόκολλα του Τάσου

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα του Τάσου

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα του Τάσου, μια φανταστική συνταγή, εύκολη και πεντανόστιμη.

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα του Τάσου
Εκτύπωση

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα του Τάσου

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ζουμερό, νόστιμο κοτόπουλο με λαχανικά και σάλτσα μουστάρδας.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κοτόπουλο στη λαδόκολλα του Τάσου
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 300θερμίδες

Υλικά

  • 2 κιλά κοτόπουλο κομμένο σε 4 μερίδες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 ντομάτα μεγάλη κομμένη στα τέσσερα
  • 2 σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1 κ.γλ. δεντρολίβανο φρέσκο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ αναμειγύουμε το κοτόπουλο, τα κομμένα λαχανικά, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κρασί, τα φρέσκα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. 
  • Απλώνουμε 4 λαδόκολλες στον πάγκο μας και ισομοιράζουμε το μείγμα καοτόπουλου-λαχανικών. Πιάνοντας τις άκρες της λαδόκολλας διαγώνια, την κλείνουμε σε πουγκί και το δένουμε με σπάγκο. Τοποθετούμε τα πουγκιά σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα. Κρατάμε το πουγκί πάνω από βαθύ πιάτο και σκίζουμε με μαχαίρι τη βάση του. Αδειάζουμε το περιεχόμενο στο πιάτο. Σερβίρουμε με σαλάτα.

Δείτε επίσης: Συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σουφλέ με μυρωδικά

Συνταγή για σουφλέ με μυρωδικά!

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα. Γευστική συνταγή για παραδοσιακά ντολμαδάκια με ρύζι και μυρωδικά. Νηστίσιμα ντολμαδάκια, εύκολα και γρήγορα!

Μηλόπιτα κέικ

Συνταγή για σπιτική μηλόπιτα κέικ με αφράτη ζύμη και γλυκά μήλα.

Περισσότερα άρθρα

Επιλέγοντας το αρνί και τους κρεατομεζέδες για το πασχαλινό τραπέζι

Πλήρης οδηγός για να επιλέξετε το καλύτερο αρνί και το κατσίκι για το πασχαλινό τραπέζι!

Έξυπνα tips για την κουζίνα

Μερικά tips που θα αλλάξουν μια για πάντα τον τρόπο που τρώτε και μαγειρεύετε (Part 2).

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ