Go Back
Κριθαράκι ολικής άλεσης με γαρίδες, σάλτσα ντομάτας και ούζο
Print Recipe
5 from 2 votes

Κριθαράκι ολικής άλεσης με γαρίδες, σάλτσα ντομάτας και ούζο

Καλοκαιρινή συνταγή για κριθαράκι ολικής άλεσης με θαλασσινά και άρωμα ούζου!
Προετοιμασία5 λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά
Συνολικός χρόνος25 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κριθαράκι με γαρίδες ντομάτα και ούζο
Servings: 5
Calories: 540θερμίδες

Ingredients

  • 1 συσκευασία κριθαράκι ολικής άλεσης MISKO
  • 20 γαρίδες καθαρισμένες χωρίς κέλυφος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Βράζουμε al dente το κριθαράκι ολικής άλεσης MISKO ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τo σκόρδο για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Περίπου 2-3 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Στραγγίζουμε το κριθαράκι και το ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι με τη σάλτσα και τις γαρίδες. Σερβίρουμε σε πιάτα αμέσως.