ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικάΚριθαράκι με γαρίδες ντομάτα και ούζο

Κριθαράκι με γαρίδες ντομάτα και ούζο

Κριθαράκι με γαρίδες, σάλτσα ντομάτας και ούζο

Κριθαράκι ολικής άλεσης με γαρίδες, σάλτσα ντομάτας και ούζο
Εκτύπωση

Κριθαράκι ολικής άλεσης με γαρίδες, σάλτσα ντομάτας και ούζο

Καλοκαιρινή συνταγή για κριθαράκι ολικής άλεσης με θαλασσινά και άρωμα ούζου!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κριθαράκι με γαρίδες ντομάτα και ούζο
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 25 λεπτά
Μερίδες 5
Θερμίδες 540θερμίδες

Υλικά

  • 1 συσκευασία κριθαράκι ολικής άλεσης MISKO
  • 20 γαρίδες καθαρισμένες χωρίς κέλυφος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε al dente το κριθαράκι ολικής άλεσης MISKO ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τo σκόρδο για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Περίπου 2-3 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Στραγγίζουμε το κριθαράκι και το ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι με τη σάλτσα και τις γαρίδες. Σερβίρουμε σε πιάτα αμέσως.

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ταρτάκια με σύκα και μέλι

Συνταγή για πανεύκολα ταρτάκια με σύκα, ροκφόρ και μέλι!

Παγωτό γιαούρτι

Συνταγή για ελαφρύ παγωτό γιαούρτι με βανίλια!

Κατσικίσιο ρολό με πέστο

Συνταγή για ρολό από κατσικίσιο μπούτι στη λαδόκολλα με πέστο από θυμάρι.

Περισσότερα άρθρα

10 μυστικά για τέλειο ρύζι στο σπίτι

Το ρύζι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές στον κόσμο, και όχι άδικα. Δες ποια είναι τα μυστικά για να μαγειρέψεις το τέλειο ρύζι.

Συνταγές για φοιτητές σε δέκα λεπτά

Συνταγές για φοιτητές, εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, από τον Τάσο Αντωνίου. Γιατί η φοιτητική ζωή θέλει καλοπέραση και όχι ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα.

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το ψυγείο;

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο βοηθά στο να παραμένουν φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ