Κριθαράκι με γαρίδες, σάλτσα ντομάτας και ούζο
Εκτύπωση
Κριθαράκι ολικής άλεσης με γαρίδες, σάλτσα ντομάτας και ούζο
Καλοκαιρινή συνταγή για κριθαράκι ολικής άλεσης με θαλασσινά και άρωμα ούζου!
Μερίδες 5
Θερμίδες 540θερμίδες
Υλικά
- 1 συσκευασία κριθαράκι ολικής άλεσης MISKO
- 20 γαρίδες καθαρισμένες χωρίς κέλυφος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε al dente το κριθαράκι ολικής άλεσης MISKO ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τo σκόρδο για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Περίπου 2-3 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στραγγίζουμε το κριθαράκι και το ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι με τη σάλτσα και τις γαρίδες. Σερβίρουμε σε πιάτα αμέσως.
Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Φαγητάρα! Μπράβο. Τέτοιο κριθαράκι δεν είχα φάει ποτέ ξανά.
super