Κριθαράκι με γαρίδες ντομάτα και ούζο

Κριθαράκι ολικής άλεσης με γαρίδες, σάλτσα ντομάτας και ούζο

Κριθαράκι με γαρίδες, σάλτσα ντομάτας και ούζο

Κριθαράκι ολικής άλεσης με γαρίδες, σάλτσα ντομάτας και ούζο

Καλοκαιρινή συνταγή για κριθαράκι ολικής άλεσης με θαλασσινά και άρωμα ούζου!
Prep Time5 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Total Time25 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κριθαράκι με γαρίδες ντομάτα και ούζο
Servings: 5
Calories: 540θερμίδες

Ingredients

  • 1 συσκευασία κριθαράκι ολικής άλεσης MISKO
  • 20 γαρίδες καθαρισμένες χωρίς κέλυφος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Βράζουμε al dente το κριθαράκι ολικής άλεσης MISKO ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

  • Παράλληλα ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τo σκόρδο για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Περίπου 2-3 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά. 

  • Στραγγίζουμε το κριθαράκι και το ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι με τη σάλτσα και τις γαρίδες. Σερβίρουμε σε πιάτα αμέσως.

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.