Κριθαράκι με γαρίδες ντομάτα και ούζο

Κριθαράκι ολικής άλεσης με γαρίδες, σάλτσα ντομάτας και ούζο

Κριθαράκι με γαρίδες, σάλτσα ντομάτας και ούζο

Κριθαράκι ολικής άλεσης με γαρίδες, σάλτσα ντομάτας και ούζο
Print

Κριθαράκι ολικής άλεσης με γαρίδες, σάλτσα ντομάτας και ούζο

Καλοκαιρινή συνταγή για κριθαράκι ολικής άλεσης με θαλασσινά και άρωμα ούζου!
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Ελληνική
Keyword Κριθαράκι με γαρίδες ντομάτα και ούζο
Prep Time 5 λεπτά
Cook Time 20 λεπτά
Total Time 25 λεπτά
Servings 5
Calories 540θερμίδες

Ingredients

  • 1 συσκευασία κριθαράκι ολικής άλεσης MISKO
  • 20 γαρίδες καθαρισμένες χωρίς κέλυφος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Βράζουμε al dente το κριθαράκι ολικής άλεσης MISKO ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τo σκόρδο για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Περίπου 2-3 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Στραγγίζουμε το κριθαράκι και το ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι με τη σάλτσα και τις γαρίδες. Σερβίρουμε σε πιάτα αμέσως.

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή