Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο
Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο με σκόρδο και βαλσαμικό ξύδι! Μια υπέροχη χειμωνιάτικη ζεστή σαλάτα που θα αγαπήσετε.
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση30 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο
Servings: 4
Calories: 140θερμίδες
- 600 γρ. λαχανάκια Βρυξέλλες κομμένα στη μέση
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 1-2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.
Σε μπολ αναμειγνύουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Αραδιάζουμε το μείγμα από λαχανάκια Βρυξελλών.
Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά και να γίνει το φύλλωμα ελαφρώς καφετί.
Βγάζουμε από το φούρνο. Περιχύνουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών με βαλσαμικό ξύδι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών ζεστή ή χλιαρή.