Μακαρονάδα με γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια
Υπέροχη συνταγή με σπαγγέτι ολικής άλεσης, γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια. Θυμίζει καρμπονάρα και είναι πεντανόστιμη!
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση30 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος40 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μακαρονάδα με γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια
Servings: 6
Calories: 340θερμίδες
- 1 συσκευασία Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε μέτριες φέτες
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- αλάτι
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλιτζ. πικάντικο τυρί τριμμένο
- 3 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί καλά για 5-10 λεπτά.
Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και όταν καραμελώσουν τα κρεμμύδια τα αποσύρουμε από την φωτιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1-2 φλιτζάνια από το νερό τους.
Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το νερό των ζυμαρικών μέχρι να αποκτήσει την υφή που επιθυμούμε.
Σε τηγάνι σοτάρουμε ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και όταν κάψει, σοτάρουμε το προσούτο μέχρι να γίνει τραγανό και από τις 2 πλευρές, για περίπου 5 λεπτά. Κατόπιτν το ψιλοκόβουμε.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο μπολ με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο προσούτο και επικαλύπτουμε με τριμμένο πικάντικο τυρί.