ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικάΜακαρονάδα με γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια

Μακαρονάδα με γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια

Η ωραιότερη μακαρονάδα για το γιορτινό τραπέζι! Θυμίζει καρμπονάρα στην ελληνική εκδοχή της. Η οξύτητα του γιαουρτιού ισορροπεί μοναδικά με τη γλυκύτητα των κρεμμυδιών. Σερβίρετέ τη και θα τη λατρέψουν όλοι!

Mακαρονάδα με γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια
Εκτύπωση

Μακαρονάδα με γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια

Υπέροχη συνταγή με σπαγγέτι ολικής άλεσης, γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια. Θυμίζει καρμπονάρα και είναι πεντανόστιμη!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μακαρονάδα με γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 340θερμίδες

Υλικά

  • 1 συσκευασία Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε μέτριες φέτες
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • αλάτι
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζ. πικάντικο τυρί τριμμένο
  • 3 φέτες προσούτο Ευρυτανίας

Εκτέλεση

  • Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί καλά για 5-10 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και όταν καραμελώσουν τα κρεμμύδια τα αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1-2 φλιτζάνια από το νερό τους.
  • Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το νερό των ζυμαρικών μέχρι να αποκτήσει την υφή που επιθυμούμε. 
  • Σε τηγάνι σοτάρουμε ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και όταν κάψει, σοτάρουμε το προσούτο μέχρι να γίνει τραγανό και από τις 2 πλευρές, για περίπου 5 λεπτά. Κατόπιτν το ψιλοκόβουμε.
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο μπολ με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. 
  • Σερβίρουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο προσούτο και επικαλύπτουμε με τριμμένο πικάντικο τυρί.

Βίντεο συνταγής

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γεμιστά μανιτάρια με τυρί

Συνταγή για μανιτάρια γεμιστά με τυρί από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα πρωτότυπο και εύκολο ορεκτικό, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε αυτή την απολαυστική συνταγή για γεμιστά μανιτάρια!

Σοκολατένια μάφινς με 4 υλικά

Σοκολατένια μάφινς με 4 υλικά χωρίς μίξερ. Φτιάξτε νόστιμα μάφινς με ελάχιστα υλικά, στο πι και φι. Εύκολo και γρήγορο γλυκό για τον καφέ.

Τούρτα γενεθλίων

Τούρτα γενεθλίων με γεύση σοκολάτα. Μια ονειρεμένη συνταγή για τούρτα με ανάλαφρη γεύση και βελούδινη υφή που θα την φτιάχνετε σε κάθε γιορτή!

Περισσότερα άρθρα

3 λόγοι για να φοράμε γάντια όταν πλένουμε πιάτα

Γιατί πρέπει να φοράμε γάντια όταν πλένουμε τα πιάτα; Τρεις πολύ καλοί λόγοι που βοηθούν να λάμπουν τα πιάτα αλλά και να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας.

Ο σωστός τρόπος να καταψύξετε σπανάκι

Πώς καταψύχουμε σωστά το σπανάκι; Δείτε τα μυστικά για να μπορείτε να απολαμβάνετε θρεπτικό σπανάκι όλη τη χρονιά!

Τσάι χύμα ή συσκευασμένο; Οι ειδικοί απαντούν

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο χύμα τσάι και το συσκευασμένο;

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η καλύτερη μακαροναδα που εχω δοκιμασει ποτε! Τασο τη δοκιμασα στο Μασουτη στη καλαμαρια που ειχαμε ερθει να σε δουμε. Τρομερη πολλα Μπραβο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ