Μαρμελάδα καρότο, συνταγη ευκολη, γρηγορη και πετυχημενη απο τον Τασο Αντωνιου.
Προετοιμασία10 λεπτάλεπτά
Εκτέλεση35 λεπτάλεπτά
Συνολικός χρόνος45 λεπτάλεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Μαρμελάδα καρότο
Servings: 15
Calories: 150θερμίδες
Ingredients
1 1/2 κιλό φρέσκα καρότατρμμένα στον τρίφτη ξύσμα από 2 πορτοκάλια 3 1/2 φλιτζ. νερό 3 φλιτζ. ζάχαρη 1/κ κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
Instructions
Βάζουμε τα καρότα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα καρότα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το νερό και με ένα pimmer πολτοποιούμε τα καρότα. Μεταφέρουμε τον πουρέ καρότου πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη φλούδα και το χυμό από τα λεμόνια και αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα και το κονιάκ. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και στη συνέχεια την αποθηκεύουμε σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Η μαρμελάδα καρότου διατηρείται στο ψυγείο.
Notes
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αμύγδαλα με φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης. Αν θέλουμε περισσότερο άρωμα, προσθέτουμε 1/2 κ.γλ. τριμμένη κανέλα μαζί με τον χυμό λεμονιού.