Μαρμελάδα καρότο

Μαρμελάδα καρότο

Μαρμελάδα καρότο! Αγαπημένη συνταγή, πάρα πολύ πρωτότυπη και πολύ νόστιμη. Η παρασκευή της είναι πολύ απλή και χρειάζεσαι λίγα σκεύη. Δοκιμάστε την σήμερα και θα τη λατρέψετε.

5 from 1 vote
Μαρμελάδα καρότο
Μαρμελάδα καρότο
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
35 λεπτά
 
Μερίδες: 15
Υλικά
  • 1 1/2 κιλό φρέσκα καρότα
    τρμμένα στον τρίφτη
    ξύσμα από 2 πορτοκάλια
    3 1/2 φλιτζ. νερό
    3 φλιτζ. ζάχαρη
    1/κ κ.γλ. κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τα καρότα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα καρότα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το νερό και με ένα pimmer πολτοποιούμε τα καρότα. Μεταφέρουμε τον πουρέ καρότου πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη φλούδα και το χυμό από τα λεμόνια και αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει για περίπου 10 λεπτά.  Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα και το κονιάκ. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και στη συνέχεια την αποθηκεύουμε σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Η μαρμελάδα καρότου διατηρείται στο ψυγείο.

  2. Tips

  3. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αμύγδαλα με φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης. Αν θέλουμε περισσότερο άρωμα, προσθέτουμε 1/2 κ.γλ. τριμμένη κανέλα μαζί με τον χυμό λεμονιού.

Δείτε επίσης: Συνταγή για λουκουμάδες

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.