Μελιτζανοσαλάτα
Μελιτζανοσαλάτα από τον Τάσο Αντωνίου, με πλούσια καπνιστή γεύση μελιτζάνας, γλυκιά ψημένη πιπεριά και φρέσκα αρωματικό. Σερβίρετέ τη ως ορεκτικό.
Προετοιμασία30 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος30 λεπτά λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μελιτζανοσαλάτα
Servings: 6
Calories: 190θερμίδες
- 3 φλάσκες μελιτζάνες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τη μελιτζανοσαλάτα, καπνίζουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε γκαζάκι ή στο γκριλ του φούρνου, για 10 λεπτά από όλες τις πλευρές. Η φλούδα τους πρέπει να είναι καμμένη για να βγάλουν το άρωμα του καπνιστού.
Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγγίξουν τα υγρά τους.
Ψιλοκόβουμε την ψητή μελιτζάνα σε ξύλο κοπής. Τη βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο για 2 ώρες για να δέσουν οι γεύσεις πριν τη σερβίρουμε (προαιρετικά).