Μεσογειακή τηγανιά
Μεσογειακή τηγανιά θαλασσινών. Ένας νόστιμος μεζές που θα ταιριάξετε εξαιρετικά με ένα καραφάκι ούζο.
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος15 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μεσογειακή τηγανιά
Servings: 4
Calories: 310θερμίδες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 12 γαρίδες καθαρισμένες από κελύφη
- 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα από το χνούδι
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
- 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε τέταρτα
- 2 καλαμάρια καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες
- 200 γρ. γαύρος
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις γαρίδες, τα μύδια, τη ρίγανη, τη ντομάτα, το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3 - 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καλαμάρι και τον γαύρο, ανακατεύουμε, ξανασκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλα 4 λεπτά. Προσθέτουμε το λεμόνι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το τηγάνι ξεσκέπαστο για άλλα 2 - 3 λεπτά, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά που έβγαλαν τα όστρακα. Βάζουμε όλα τα θαλασσινά σε μια βαθιά πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.