Εκτύπωση
Μεσογειακή τηγανιά
Μεσογειακή τηγανιά θαλασσινών. Ένας νόστιμος μεζές που θα ταιριάξετε εξαιρετικά με ένα καραφάκι ούζο.
Μερίδες 4
Θερμίδες 310θερμίδες
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 12 γαρίδες καθαρισμένες από κελύφη
- 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα από το χνούδι
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
- 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε τέταρτα
- 2 καλαμάρια καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες
- 200 γρ. γαύρος
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις γαρίδες, τα μύδια, τη ρίγανη, τη ντομάτα, το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3 – 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το καλαμάρι και τον γαύρο, ανακατεύουμε, ξανασκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλα 4 λεπτά. Προσθέτουμε το λεμόνι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το τηγάνι ξεσκέπαστο για άλλα 2 – 3 λεπτά, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά που έβγαλαν τα όστρακα. Βάζουμε όλα τα θαλασσινά σε μια βαθιά πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Πολυ νοστιμη! Εγω εβαλα και καραβιδες!