Μεσογειακή τηγανιά

Μεσογειακή τηγανιά Συνταγή
Μεσογειακή τηγανιά Συνταγή
Εκτύπωση

Μεσογειακή τηγανιά

Μεσογειακή τηγανιά θαλασσινών. Ένας νόστιμος μεζές που θα ταιριάξετε εξαιρετικά με ένα καραφάκι ούζο.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μεσογειακή τηγανιά
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 15 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 310θερμίδες

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 12 γαρίδες καθαρισμένες από κελύφη
  • 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα από το χνούδι
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε τέταρτα
  • 2 καλαμάρια καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες
  • 200 γρ. γαύρος
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις γαρίδες, τα μύδια, τη ρίγανη, τη ντομάτα, το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3 – 4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το καλαμάρι και τον γαύρο, ανακατεύουμε, ξανασκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλα 4 λεπτά. Προσθέτουμε το λεμόνι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το τηγάνι ξεσκέπαστο για άλλα 2 – 3 λεπτά, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά που έβγαλαν τα όστρακα. Βάζουμε όλα τα θαλασσινά σε μια βαθιά πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή