Μους γιαουρτιού
Αέρινη μους γιαουρτιού με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Δροσερό και απολαυστικό επιδόρπιο που μπορείτε να ετοιμάσετε γρήγορα χρησιμοποιώντας μόλις 4 υλικά που έχετε στο ψυγείο σας.
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
Αναμονή2 ώρες ώρες
Συνολικός χρόνος2 ώρες ώρες 5 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Μους γιαουρτιού
Servings: 4
Calories: 324θερμίδες
- 180 ml γάλα
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 500 ml στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. μέλι
Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε γάλα και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με το σύρμα όσο το σκεύος είναι στη φωτιά. Θέλουμε να λιώσει η κουβερτούρα και να ενωθεί με το γάλα.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια απαλή και βελούδινη, ομοιόμορφη μους.
Σερβίρουμε σε μπολ. Μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο να δέσει για 2 ώρες. Στη συνέχεια γαρνίρουμε με θρυμματισμένη κουβερτούρα. Σερβίρουμε τη μους κρύα.