Μωσαϊκό
Μωσαϊκό από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων με την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για μωσαϊκό σοκολάτας.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος20 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μωσαϊκό σοκολατένιο
Servings: 8
Calories: 182θερμίδες
- 2 1/2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι και 1 κουτ. σούπας 125 γρ. βούτυρο
- 3/4 φλιτζανιού και 1 κουτ. σούπας 90 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/4 φλιτζανιού 25 γρ. κακάο σε σκόνη
- 1/4 φλιτζανιού 25 ml κονιάκ ή Vinsanto
Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα σε κομματάκια. Σε μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρώς με πιρούνι το αυγό. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. Το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αυγό, το κακάο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με την κουτάλα, ώστε να σκορπιστούν τα μπισκότα στο μείγμα. Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας μια στήλη. Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή σστην κατάψυξη για 30 λεπτά, ώσπου να σφίξει. Σερβίρουμε κρύο, ξετυλίγοντας τη λαδόκολλα και κόβοντας σε φέτες.