Μωσαϊκό σοκολατένιο

Μωσαϊκό σοκολατένιο, η καλύτερη συνταγή για το γλυκό των παιδικών μας χρόνων από τον Τάσο.

Το γλυκό αυτό το αγαπάμε γιατί έχουμε μεγαλώσει με αυτό στην Ελλάδα. Για να φτιάξεις το μωσαικό χρειάζεσαι πολύ αγάπη και απλά πολύ επίσης υλικά. Με κύριο συστατικό τα μπισκότα και κακάο έχεις στα χέρια σου ένα φανταστικό γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Θα χρειαστεί να το βάλεις στην κατάψυξη για λίγες ώρες μέχρι να δέσει καλά το μείγμα και αυτό ήταν όλο. Αν θέλεις μπορείς να του δώσεις σχήμα πραγματικού σαλαμιού και να το δέσεις με σπάγκο και να ρίξεις άχνη απέξω. Τότε θα εντυπωσίασεις την οικογένεια και τους φίλους σου μα πάνω από όλα τον ίδιο σου τον ευατό. Πενταντόστιμο, εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό με απλές και γρήγορες κινήσεις. Αν θέλεις μπορείς να αφαιρέσεις τα αυγά αλλά αν έχεις φρέσκα βιολογικά αυγά και είσαι προσεκτικός να τα κρατήσεις στη συνταγή σου. Κάνει τη διαφορά. Καλή απόλαυση

4.88 from 8 votes
Μωσαϊκό σοκολατένιο
Μωσαϊκό
Προετοιμασία
40 λεπτά
 
Μωσαϊκό από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων με την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για μωσαϊκό σοκολάτας.
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 182 θερμίδες
Υλικά
  • 2 1/2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι και 1 κουτ. σούπας 125 γρ. βούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού και 1 κουτ. σούπας 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλιτζανιού 25 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1/4 φλιτζανιού 25 ml κονιάκ ή Vinsanto
Εκτέλεση
  1. Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα σε κομματάκια. Σε μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρώς με πιρούνι το αυγό. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. Το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αυγό, το κακάο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με την κουτάλα, ώστε να σκορπιστούν τα μπισκότα στο μείγμα. Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας μια στήλη. Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή σστην κατάψυξη για 30 λεπτά, ώσπου να σφίξει. Σερβίρουμε κρύο, ξετυλίγοντας τη λαδόκολλα και κόβοντας σε φέτες.

Δείτε επίσης: Συνταγή για υπέροχο banofee

Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

10 Σχόλια
  1. Πολυ ωραιο. Μια ερωτηση ομως. Δεν υπαρχει κινδυνος απο το ωμο αυγο. Η αληθεια ειναι οτι κι εγω ετσι το εφτιαχνα παλια αλλα ολοι λενε να προσεχουμε τα ωμα αυγα

    1. Σοφία τα αυγά που πρέπει να βάζεις στην κουζίνα σου να είναι πάντα βιολογικά και ολόφρεσκα. Τότε σε συνδυασμό με τις σωστές τεχνικές δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

  2. Μπράβο! πολύ ωραια συνταγή. Το αυγό κάνει αυτή τη συνταγή φανταστική αρκεί να ειναι φρεσκο οπως παντα δλδ!!

  3. τελειο! ειδικα το ποτο που βαζεις στο τελος ειναι φανταστικο. το λατρεψαν τα παιδια μου

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.