ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΜωσαϊκό σοκολατένιο

Μωσαϊκό σοκολατένιο, η καλύτερη συνταγή για το γλυκό των παιδικών μας χρόνων από τον Τάσο.

Το γλυκό αυτό το αγαπάμε γιατί έχουμε μεγαλώσει με αυτό στην Ελλάδα. Για να φτιάξεις το μωσαικό χρειάζεσαι πολύ αγάπη και απλά πολύ επίσης υλικά. Με κύριο συστατικό τα μπισκότα και κακάο έχεις στα χέρια σου ένα φανταστικό γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Θα χρειαστεί να το βάλεις στην κατάψυξη για λίγες ώρες μέχρι να δέσει καλά το μείγμα και αυτό ήταν όλο. Αν θέλεις μπορείς να του δώσεις σχήμα πραγματικού σαλαμιού και να το δέσεις με σπάγκο και να ρίξεις άχνη απέξω. Τότε θα εντυπωσίασεις την οικογένεια και τους φίλους σου μα πάνω από όλα τον ίδιο σου τον ευατό. Πενταντόστιμο, εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό με απλές και γρήγορες κινήσεις. Αν θέλεις μπορείς να αφαιρέσεις τα αυγά αλλά αν έχεις φρέσκα βιολογικά αυγά και είσαι προσεκτικός να τα κρατήσεις στη συνταγή σου. Κάνει τη διαφορά. Καλή απόλαυση

Μωσαϊκό σοκολατένιο
Εκτύπωση

Μωσαϊκό

Μωσαϊκό από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων με την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για μωσαϊκό σοκολάτας.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μωσαϊκό σοκολατένιο
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 182θερμίδες

Υλικά

  • 2 1/2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι και 1 κουτ. σούπας 125 γρ. βούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού και 1 κουτ. σούπας 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλιτζανιού 25 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1/4 φλιτζανιού 25 ml κονιάκ ή Vinsanto

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα σε κομματάκια. Σε μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρώς με πιρούνι το αυγό. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. Το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αυγό, το κακάο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με την κουτάλα, ώστε να σκορπιστούν τα μπισκότα στο μείγμα. Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας μια στήλη. Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή σστην κατάψυξη για 30 λεπτά, ώσπου να σφίξει. Σερβίρουμε κρύο, ξετυλίγοντας τη λαδόκολλα και κόβοντας σε φέτες.

Δείτε επίσης: Συνταγή για υπέροχο banofee

Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πίτα σπετζοφάι

Συνταγή για πικάντικη πίτα σπετζοφάι!

Ρολά σφολιάτας με ζαμπόν και τυρί

Ρολάκια σφολιάτας με ζαμπόν και τυρί από τον Τάσο Αντωνίου. Πεντανόστιμο ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι αλλά και ωσ σνακ για το σχολείο ή το γραφείο.

Μελόψωμο

Μελόψωμο, ένα πολύ διαφορετικό γλυκό ψωμί, ιδιαίτερο και με πλούσια γεύση είναι σίγουρο πως θα σας εντυπωσιάσει.

Περισσότερα άρθρα

8 συνταγές για να αξιοποιήσεις το μπαγιάτικο ψωμί

Κι όμως, με το προχθεσινό ψωμί μπορείς να κάνεις συνταγές-θαύματα!

7 λάθη που κάνετε με το ωμό κοτόπουλο

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνετε με το ωμό κοτόπουλο.

Τυρινή εβδομάδα και συνταγές

Τυρινή εβδομάδα και συνταγές νόστιμες, εύκολες, γρήγορες και ιδιαίτερα απολαυστικές, για να γιορτάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα την εβδομάδα πριν τη Σαρακοστή!

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολυ ωραιο. Μια ερωτηση ομως. Δεν υπαρχει κινδυνος απο το ωμο αυγο. Η αληθεια ειναι οτι κι εγω ετσι το εφτιαχνα παλια αλλα ολοι λενε να προσεχουμε τα ωμα αυγα

    • Σοφία τα αυγά που πρέπει να βάζεις στην κουζίνα σου να είναι πάντα βιολογικά και ολόφρεσκα. Τότε σε συνδυασμό με τις σωστές τεχνικές δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

  2. Μπράβο! πολύ ωραια συνταγή. Το αυγό κάνει αυτή τη συνταγή φανταστική αρκεί να ειναι φρεσκο οπως παντα δλδ!!

  3. τελειο! ειδικα το ποτο που βαζεις στο τελος ειναι φανταστικο. το λατρεψαν τα παιδια μου

  4. ΤΕΛΕΙΟ!!!!ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ…ΕΒΑΛΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ..ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΣΕΦ!!!!!!!

  5. Καλησπερα Τασο. Ειναι πολυ καλη η συνταγη σου. Ειμαι 16 χρονων και μαθαινω απο εσενα. Ευχαριστώ πολύ και εγω και η αδερφή μου που κανουμε μαζί τα γλυκά σου.

  6. Έφτιαξα την συνταγή σας και θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής.
    Λέτε 2 ½ πακέτα πτι-μπερ;
    Δεν μου έδεσε όπως έπρεπε το μείγμα και έβαλα με το μάτι κι άλλα υλικά.
    Μήπως δεν κατάλαβα κάτι καλά;
    Παρόλα αυτά η γεύση του είναι πολύ καλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ