Πίτες για σουβλάκια
Πίτες για σουβλάκι από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε σπιτικές πίτες για να συνοδεύστε με σπιτικά σουβλάκια, τζατζίκι ή τυροκαυτερή και τηγανητές πατάτες!
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά λεπτά
Αναμονή55 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος1 ώρα ώρα 15 λεπτά λεπτά
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Πίτες για σουβλάκια
Servings: 15 πίτες
Calories: 170θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 330 g. νερό στους 40οC
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 500 g. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλ. αλάτι
Σε κανάτα αναμειγνύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το νερό και τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά για περίπου 10 λεπτά.
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με το αλάτι. Ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Συνεχίζουμε την ανάμειξη με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και δεμένη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και μεταφέρουμε εκεί το φουσκωμένο ζυμάρι. Ζυμώνουμε με τα χέρια και φτιάχνουμε ένα ρολό με τη ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια ίσου πάχους. Ρολάρουμε τα κομμάτια ζύμης στον πάγκο. Ανοίγουμε σε στρογγυλά πιτάκια τα οποία πλαταίνουμε με τα χέρια. Με τον πλάστη λεπταίνουμε το πάχος της ζύμης.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε μέσα το πρώτο πιτάκι. Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της πίτας. Μετά από περίπου 3-4 λεπτά γυρίζουμε την πίτα από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις πίτες. Σερβίρουμε κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια με ντομάτα, κρεμμύδι, σπιτικά σουβλάκια, τυροκαυτερή ή τζατζίκι.