Πίτες για σουβλάκια

Πίτες για σουβλάκι από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε σπιτικές πίτες για να συνοδεύστε  με σπιτικά σουβλάκια, τζατζίκι ή τυροκαυτερή και τηγανητές πατάτες!

Πίτες για σουβλάκια
Εκτύπωση

Πίτες για σουβλάκια

Πίτες για σουβλάκι από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε σπιτικές πίτες για να συνοδεύστε με σπιτικά σουβλάκια, τζατζίκι ή τυροκαυτερή και τηγανητές πατάτες!
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Πίτες για σουβλάκια
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Αναμονή 55 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά
Μερίδες 15 πίτες
Θερμίδες 170θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 330 g. νερό στους 40οC
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 500 g. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε κανάτα αναμειγνύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το νερό και τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά για περίπου 10 λεπτά.
  • Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με το αλάτι. Ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Συνεχίζουμε την ανάμειξη με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και δεμένη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και μεταφέρουμε εκεί το φουσκωμένο ζυμάρι. Ζυμώνουμε με τα χέρια και φτιάχνουμε ένα ρολό με τη ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια ίσου πάχους. Ρολάρουμε τα κομμάτια ζύμης στον πάγκο. Ανοίγουμε σε στρογγυλά πιτάκια τα οποία πλαταίνουμε με τα χέρια. Με τον πλάστη λεπταίνουμε το πάχος της ζύμης.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε μέσα το πρώτο πιτάκι. Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της πίτας. Μετά από περίπου 3-4 λεπτά γυρίζουμε την πίτα από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις πίτες. Σερβίρουμε κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια με ντομάτα, κρεμμύδι, σπιτικά σουβλάκια, τυροκαυτερή ή τζατζίκι.

Βίντεο συνταγής

1 Σχόλιο
  1. Είσαι ερωτας – και γιατι μαγειρευεις υπεροχα και γιατι εισαι καλο παιδι και γιατι εισαι πολυ γλυκουλης και καθολου δηθεν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή