Πίτσα με πεπερόνι
Πεντανόστιμη και πικάντικη πίτσα με πεπερόνι από τον Τάσο Αντωνίου. Μια εξαιρειτκή συνταγή για πίτσα, ειδικά για τους λάτρεις των αλλαντικών καυτερών γεύσεων!
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Πίτσα με πεπερόνι
Servings: 4
Calories: 582θερμίδες
1 συσκευασία ζύμη για πίτσα λεπτή
200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
10 φέτες πεπερόνι
Για τη σάλτσα:
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.γ. θυμάρι, τριμμένο
1 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Για τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ντοματάκια, χωρίς τα υγρά τους, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και την απλώνουμε σε αλευρωμένο ταψί ή λαμαρίνα. Αλείφουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα. Τέλος, σκορπίζουμε γύρω γύρω τις φέτες πεπερόνι. Ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 15΄-20΄, στην τελευταία σχάρα του φούρνου.