Πίτσα με πεπερόνι

πίτσα με πεπερόνι
Πίτσα με πεπερόνι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 20 minutes

Συνολικός χρόνος: 35 minutes

Θερμίδες: 582

Πίτσα με πεπερόνι

Πεντανόστιμη και πικάντικη πίτσα με πεπερόνι από τον Τάσο Αντωνίου. Μια εξαιρειτκή συνταγή για πίτσα, ειδικά για τους λάτρεις των αλλαντικών καυτερών γεύσεων!

Υλικά


1 συσκευασία ζύμη για πίτσα, λεπτή
200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
10 φέτες πεπερόνι
Για τη σάλτσα:
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.γ. θυμάρι, τριμμένο
1 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ντοματάκια, χωρίς τα υγρά τους, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και την απλώνουμε σε αλευρωμένο ταψί ή λαμαρίνα. Αλείφουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα. Τέλος, σκορπίζουμε γύρω γύρω τις φέτες πεπερόνι. Ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 15΄-20΄, στην τελευταία σχάρα του φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.