Πραλίνα φουντουκιού
Πραλίνα φουντουκιού από τον Τάσο Αντωνίου. Αποθηκεύστε την πραλίνα σε βάζο και επικαλύψτε το ψωμάκι ή τα νόστιμα γλυκά σας!
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση25 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Πραλίνα φουντουκιού
Servings: 6
Calories: 320θερμίδες
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 250 γραμμάρια φουντούκια
- 120 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
- 30 γραμμάρια κακάο
Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τη ζάχαρη μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει καραμέλα, για περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτουμε τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε με την καραμέλα.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε για ένα λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά.
Στη συνέχεια, αφού κρυώσουν τα καραμελωμένα φουντούκια, τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Προσθέτουμε με το κακάο και τη σοκολάτα. Πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια πάστα. Αποθηκεύουμε την πραλίνα σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.