Σαλάτα με κινόα και κολοκύθα
Μια υγιεινή και πολύ θρεπτική σαλάτα με κινόα. Ο Τάσος Αντωνίου δημιουργεί μια ζεστή συνταγή με κολοκύθα & κινόα και μας ενθουσιάζει!
Προετοιμασία30 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση30 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος1 ώρα ώρα
Course: Σαλάτες
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σαλάτα με κινόα και κολοκύθα
Servings: 4
Calories: 367θερμίδες
- 1 κιλό κολοκύθα
- 1/4 κ.γλ. μπούκοβο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζ. κινόα
- 1 και 1/2 φλιτζ. νερό
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC. Καθαρίζουμε την κολοκύθα σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες και κόβουμε την ψίχα σε τετράγωνα κομμάτια. Σε μπολ αναμειγνύουμε την κολοκύθα με το μπούκοβο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μέλι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε την κολοκύθα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά η κολοκύθα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Παράλληλα ετοιμάζουμε την κινόα σύμφωνα με αυτή τη συνταγή. Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ την κινόα με την κολοκύθα, προσθέτουμε λίγο επιπλέον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Η σαλάτα με κινόα σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.